Cara Sehat kanggo Gain Weight

Yen underweight, sampeyan bisa uga wis wis kapangandikakake dening dhokter sing kudu gain bobot. Yen atlet, sampeyan bisa uga pengin gain bobot kanggo nomer alasan – salah siji amarga sing pengin nggabungake kelas bobot luwih competitive kanggo turnamen, utawa amarga pengin gain otot, lan ngerti sampeyan bakal gain bobot minangka asil panggolekan ing massa otot ekstra (recomping – rusak lemak nalika njupuk kuwat – banget hard kanggo nindakake lan ora kathah kasil hasil kekuatan ngelingke kanggo wong sing wis pas).

dadi, apa cara aman lan efektif kanggo gain bobot? Inggih, kabeh cara kanggo gain bobot tindakake asas padha – mangan liyane kalori saka digunakake ing dina kanggo dina basis, lan sampeyan bakal gain bobot minangka asil.

Pitakonan iku, carane akeh kalori kudu mangan saben dina, lan apa kudu sing kalori ing wangun saka?

Yen mangan ajur pangan, sampeyan bakal gain bobot, nanging akèh bakal lemak. Yen mangan diet sing sugih ing protein lan lemak sehat, lan duwe keluwihan kalori gedhe, sampeyan isih bakal gain lemak, nanging sawetara otot bebarengan karo. Yen sampeyan tindakake sing diet padha nalika ngangkat bobot abot, sampeyan bakal njaluk kuwat lan gain otot – uga lemak.

Yen mangan sing keluwihan kalori saka 500+ kalori saben dina dibandhingake total sah energi saben, sampeyan bakal gain lemak, malah yen sampeyan ngangkat bobot abot ing wektu sing padha. Gain lemak, susah, diendhani. Mangan ing mangan sing keluwihan kalori cilik bisa mbantu kanggo gain liyane otot lan kurang lemak, nanging ana mesthi bakal sawetara gain lemak.

Sawetara wong mung ora duwe appetites gedhe, lan padha golek sing padha perjuangan kanggo mangan cukup kalori kanggo tenan gain bobot – nanging sampeyan bisa njaluk watara iki kanthi nggunakake protein nggerok lan gainers massa, lan malah kanthi ngombe smoothies kanggo njaluk kalori ekstra.

Pancen, pelatih kekuatan Mark Rippetoe ngajak wong sing looking kanggo njaluk ngombe kuwat galon susu dina kanggo ndhukung intake kalori sing pracaya wong anyar kudu nalika lagi melu program latihan kekuatan. Iki ora soko sing bisa nyonggo suwé banget suwene wektu, nanging kanggo wong enom sing wis looking kanggo gain massa otot serius, iku bisa dadi pilihan.

Punika saestu gumantung putra apa sing nyoba kanggo gain bobot, Panjenengan awak komposisi saiki lan bobot, umur, jender Panjenengan, lan tingkat saiki fitness.

Yen sampeyan mbalek maneh saka kelainan mangan, Tuladhane, banjur path wis arep dadi beda kanggo wong sing mung looking kanggo gain bobot sethitik sak meteng. Yen sampeyan duwe uneg-uneg utawa ora yakin apa apa, banjur diajak menyang dhokter sadurunge ganti gaya urip.