Mënyrat shëndetshëm për të fituar peshë

Nëse ju jeni nën peshë, ju mund të keni qenë i tha nga mjeku juaj që ju duhet të fitojë peshë. Nëse ju jeni një atlet, ju mund të dëshironi për të fituar peshë për çdo numër arsyesh – ose për shkak se ju doni të bashkohet me një klasë peshë më konkurrues për turne, ose për shkak se ju doni për të fituar të muskujve, dhe e di se ju do të fitojë peshë si rezultat i vendosjes në atë masë të muskujve shtesë (recomping – humbjen e yndyrë, ndërsa bëhet më e fortë – është shumë e vështirë për të bërë dhe nuk kanë tendencë të rezultojë në përfitime të dukshme forcë për njerëzit që janë tashmë të përshtaten).

Kështu që, Cilat janë mënyrat sigurt dhe efektive për të fituar peshë? mirë, Të gjitha mënyra për të fituar peshë të ndjekur të njëjtin parim – hani më shumë kalori se ju përdorni në një ditë në baza ditore, dhe ju do të fitojë peshë si rezultat.

Pyetja është, sa më shumë kalori duhet të hani çdo ditë, dhe çfarë duhet ato kalorive të jetë në formën e?

Nëse hani ushqim hedhurinë, ju do të fitojë peshë, por një shumë kjo do të jetë e shijshme. Nëse ju hani një dietë që është e pasur me proteina dhe yndyrna të shëndetshme, dhe të ketë një tepricë e madhe kalori, atëherë ju ende do të fitojë një shumë të majme, por disa muskujve së bashku me të. Në qoftë se ju ndiqni këtë dietë të njëjtë, ndërsa heqjen e peshave të rënda, atëherë ju do të merrni më të fortë dhe për të fituar të muskujve – si dhe yndyrë.

Nëse ju hani një tepricë kalori të 500+ kalori në ditë në krahasim me shpenzimet totale tuaj të përditshme të energjisë, atëherë ju do të fitojë yndyrë, edhe në qoftë se ju jeni heqjen e peshave të rënda në të njëjtën kohë. Fitimi yndyrë është, Mjerisht, i pashmangshëm. Ushqimi në të hahet një tepricë të vogël kalori mund të ju ndihmojë për të fituar më shumë muskujve dhe më pak yndyrë, por gjithmonë do të ketë disa të fituar yndyrë.

Disa njerëz thjesht nuk kanë oreksin mëdha, dhe ata të gjeni se ata luftojnë për të ngrënë kalorive të mjaftueshme për të vërtetë të fituar peshë – por ju mund të merrni rreth kësaj duke përdorur proteina shtrëngon dhe fituesve masive, dhe madje edhe duke pirë smoothies për të marrë kalori ekstra.

Me të vërtetë, Trajneri forca Mark Rippetoe rekomandon që njerëzit të cilët janë në kërkim për të marrë pije dehëse një gallon qumësht në ditë për të mbështetur futje kalori se ai beson se një rishtar duhet të ketë, ndërsa ata janë të angazhuar në një program trajnimi forcë. Kjo nuk është diçka që ju mund të mbajë për periudha shumë të gjata kohore, por për një njeri të ri i cili është në kërkim për të fituar në masë të muskujve të rënda, ajo mund të jetë një opsion.

Me të vërtetë varet bir pse ju jeni duke u përpjekur për të fituar peshë, përbërjen tuaj të tanishme e trupit dhe pesha, Mosha juaj, gjinore juaj, dhe nivelin tuaj aktual i palestër.

Nëse jeni të shëruar nga një çrregullim të hahet, për shembull, atëherë rruga e juaj do të jetë ndryshe për dikë që është vetëm në kërkim për të fituar një peshë të vogël gjatë shtatzënisë. Nëse keni ndonjë shqetësim apo nuk jeni të sigurt se çfarë të bëni, atëherë bisedoni me mjekun tuaj të parë para se të ndryshuar stilin e jetës tuaj.